paseges cert

6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας

Με τη συμπαράσταση της ΠΑΣΕΓΕΣ η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας


Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του γεωργωκτηνοτροφικού χαρακτήρα της περιοχής, τη στήριξη, ανάπτυξη της παραγωγής και προώθηση της φέτας, ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, διοργανώνουν την 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας.

Είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Θεσσαλικό και όχι μόνο χώρο. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από όλες τις γωνιές του Ελλαδικού χώρου, όπως και στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις οι οποίες είχαν στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.
 

Η φέτα είναι βασικός κρίκος στην διατροφική αλυσίδα, πηγή υψηλής πρωτεΐνης ασβεστίου, βιταμινών και στοιχείων. Εθνικό προϊόν, έχει θέση πλήρους φαγητού στο ελληνικό τραπέζι, γνωστό άλλοτε για την απαλότητά του και άλλοτε για την αψάδα της γεύσης του, έχει συνδεθεί πολύ στενά με την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, αφού η περιοχή της Ελασσόνας, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ετήσια παραγωγή φέτας στην Ελλάδα.
 

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα", Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), Επιμελητήριο Λάρισας και με την συνεργασία των: Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Γεωπονική Σχολή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας, Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων – Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», θέλοντας να τιμήσουν το προϊόν «Φέτα» και να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής, οργανώνουν την 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα.
 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
 

Το πλούσιο πρόγραμμα, περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη παρασκευής φέτας και πολλές εκπλήξεις.
 

Ένα σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων και στο οποίο οι διοργανωτές δίνουν μεγάλη βαρύτητα είναι η επιστημονική ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, με τίτλο «Η ΦΕΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» , στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».
 

Στη συγκεκριμένη επιστημονική διημερίδα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι υπουργείων, πανεπιστημίων, φορέων και ινστιτούτων, παραγωγικών τάξεων και άλλοι. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί η φέτα και να καταλάβει το προϊόν, τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.


Ξεχωριστό ενδιαφέρον στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας θα δώσει η επίδειξη τυροκόμησης από το Τ.Ε.Ε. Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων. Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής θα αναλάβουν να μας δείξουν μερικά από τα μυστικά παραγωγής του τυριού την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωί σε ειδικό περίπτερο στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.
 

Όλες τις παραπάνω πληροφορίες για την 6η Πανελλήνια γιορτή φέτας αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να τις βρείτε στις σελίδες της ιστοσελίδας www.giortifetas.gr
 

Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχουν ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας που έχει την κεντρική ευθύνη όλων των εκδηλώσεων.
 

Παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων καθώς και των στόχων της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας, θα δοθούν στην συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας (Πανός 14, Λάρισα – Τηλ: 2410259757).